امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

تلویزیون خبر اصفهان، مرجع انتشار اخبار، گزارش ها و مطالب ویدئویی درباره اصفهان و...

خبرچــین

نرخ روزانه ارز

دلار
۳,۷۶۵
یورو
۴,۱۵۸
پوند
۴,۸۷۵
درهم
۱,۰۳۳
دلار کانادا
۲,۹۰۴
دلار استرالیا
۲,۸۷۹
ریال سعودی
۱,۰۰۵
لير ترکيه
۱,۰۸۷
کرون سوئد
۴۲۷
رینگیت مالزی
۸۸۴
بات تایلند
۱۱۴
یوان چین
۵۷۰
فرانک سوییس
۳,۸۳۶
کد خبر: 3227
تاریخ انتشار: پنج شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ ۱۲:۵۵

بی‌کاری زنان سرپرست خانوار نگران‌کننده است

 معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بی‌کاری زنان تحصیل‌کرده و زنان سرپرست خانوار نگران‌کننده است و در دولت یازدهم تلاش کرده‌ایم که در این دو زمینه اقدامات فوری انجام دهیم.

مولاوردی-معاون رئیس جمهور

 

شهیندخت مولاوردی در نشست تخصصی «بررسی موقعیت زنان کارآفرین در شرایط پساتحریم» که در معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: در ١٠ استان بیشترین تعداد فارغ‌التحصیلان دختر را داریم؛ این موضوع هشداری برای برنامه‌ریزان است. در یک سال گذشته کارگروه‌هایی را مانند کارگروه کارآفرینی و اشتغال تأسیس کرده‌ و توانسته‌ایم بررسی و تحقیق درستی از وضعیت موجود انجام دهیم که اساس برنامه‌ریزی ما خواهد بود.وی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت اشتغال زنان نسبت به قبل از انقلاب تغییر چندانی نکرده و در حدود ١٢ درصد درجا زده است.

به گزارش حقوق نیوز، درحال‌حاضر هفت درصد خانواده‌ها تک‌نفره و ١٢ درصد آنان بی‌سرپرست هستند. ٨٢ درصد زنان سرپرست خانوار، بی‌سواد و بیکار محسوب می‌شوند.وی با اشاره به سیاست‌های سال‌های اخیر گفت: افزایش مهارت، دانش و تخصص برای ورود دختران به دانشگاه‌ها و برداشتن موانع برای مشکلات اقتصادی زنان دو راهبرد بود که راهبرد اول به درستی محقق شد اما هنوز موانع چندلایه و پیچیده‌ای برای مشارکت اقتصادی زنان به چشم می‌خورد و به نظر می‌رسد سیاست‌گذاران تمایل چندانی برای رفع آنها ندارند و پیگیری زنان در این زمینه نیز به جایی نرسیده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد:‌ افزایش بی‌کاری و انتخاب بازار را در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم. زنان آخرین افرادی هستند که به کار گمارده می‌شوند و اولین کسانی هستند که از کار کنار گذاشته می‌شوند. قوانین حمایتی نیز باعث کاهش احتمال به‌کارگیری زنان شده است.وی تأکید کرد: چاره‌ای جز افزایش تولید، رونق اقتصادی و خروج از رکود نداریم و دولت نیز تلاش‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهد. معاونت‌های حقوقی و زنان و خانواده ریاست‌جمهوری می‌توانند برای اصلاح قوانین مزاحم کسب و کارآفرینی فعالیت کنند و امیدواریم که بتوان کارآفرینی زنان در برنامه ششم توسعه را به جایگاه خوبی رساند.وی تأکید کرد:‌لازم است بسته‌های تشویقی داشته باشیم و فرصت‌ها را شناسایی کنیم. علاوه بر آن تلاش خود را برای تصویب فعالیت صندوق کارآفرینی زنان انجام می‌دهیم.

مولاوردی گفت:‌ زنان باید در سیستم دولتی سهم متناسبی برای اشتغال داشته باشند و باید برای توسعه کارآفرینی و توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت اقتصادی و درآمد زنان تلاش شود.به گزارش ایسنا در ادامه این مراسم، حسن طایی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیز اظهار کرد: در کشوری که هزار و ٨٠٠ مجوز و چندین بند و تبصره قانونی وجود داشته باشد کارکردن مشکل است. اکنون دانش، مهارت، فرهنگ کار و بهره‌وری اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کنیم.وی با اشاره به تورم اظهار کرد: اکنون تورم را نمی‌توان با سیاست‌ها و ابزار کلی کنترل کرد بلکه با تولید، این مسئله حل می‌شود و لازم است که به کارآفرینی توجه لازم را بکنیم.

وی با اشاره به آمار شاغلان کشور گفت:‌ اکنون ٢٢ میلیون شاغل در کشور وجود دارند که تعداد آنها تا سال ١٤٠٠ باید به ٣٥ میلیون نفر برسد. برای دستیابی به این هدف نیازمند نرخ رشد هشت درصدی هستیم و دستیابی به این هدف کار سختی است؛ البته زنان می‌توانند در کاهش این اختلاف نقش مهمی را ایفا کنند، در این جهت نیازمند جرئت و جسارت آنان برای ورود به کار هستیم.معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه «من در حقیقت معاون بی‌کاران هستم»، اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکل ما این است که شبکه بانکی با سیاست‌های پولی و مالی خود تولید را در شرایط دشوار قرار داده است.وی گفت: ما در صندوق کارآفرینی امید و سایر صندوق‌های خرد، وام‌ها و اعتبارات خرد داریم که سطح سود آنها در حد کارمزد است. انتظار داریم به‌ساماندهی کسب‌وکار خرد و خانگی و ایفای نقش به عنوان عامل پشتیبانی توجه شود. حجم وام کارفرمایی بسیار کم است ولی می‌توان خوشه‌ای و شبکه‌ای عمل کرد.

--------------------

سهم ۲۰ میلیون زن خانه‌دارِ خانه‌نشین در اقتصاد ایران؟

شهیندخت مولاوردی با اشاره به هفته کارآفرینی در اینستاگرامش نوشته است:در هفته كارآفريني قرار داريم و اين بهانه‌اي شد كه به نقش كارآفريني در ارتقاي مشاركت اقتصادي زنان بپردازم. شايد بتوان گفت با وجود حدود ٢٠ میلیون زن خانه‌دار که یک‌چهارم جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، می‌توان دریافت که بخشی از این عدم پویایی در اقتصاد و مشکلات ناشی از همین خانه‌نشینی و نداشتن جایگاه اجتماعی مشخص است. بیمه زنان خانه‌دار می‌تواند بخشی از این مشکل را برطرف کند اما این همه مسئله اقتصادی زنان و دختران جامعه ما نیست. از ابتدای دهه ٨٠ که میزان ورودی دختران به دانشگاه‌ها افزایش یافت باید به این موضوع هم می‌اندیشیدیم که این دختران فارغ‌التحصیل چه موقعیتی در جامعه خواهند داشت. نگاهی به اطلس جامع وضعیت زنان کشور نشان می‌دهد که ما در ١٠ استان کشور با بی‌کاری زنان و دختران جوان فارغ‌التحصیل مواجهیم. استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان، کردستان، لرستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، قم و بوشهر بیشترین بی‌کاری زنان و دختران فارغ‌التحصیل را به خود اختصاص داده‌اند. حال پرسش این است که چگونه می‌توان در سریع‌ترین زمان ممکن راهی پیش پای دختران و زنان جوان قرار داد. از سوی دیگر نمی‌توان فقط منتظر منابع و طرح‌های دولتی بود.

شاید به‌همین‌دلیل تکیه بر مقوله کارآفرینی و تقویت کارآفرینان بتواند به این نیاز پاسخ سریع‌تری بدهد. حمایت و هدایت کارآفرینان با تکیه بر شرایطی که از وضعیت اطلس جامع زنان می‌توان استخراج کرد ما را قادر خواهد کرد تا سریع‌تر برای دختران و زنان جوان فارغ‌التحصیل طرحی بریزیم. اگر با این نگاه بتوانیم دختران و زنان جوان‌مان را از یک‌سو و سرمایه‌گذاران و کارآفرینان‌مان را از سوی دیگر به سمت روش‌های خلاقانه سوق دهیم در کوتاه‌مدت می‌توانیم فضای کسب‌وکار را برای خانم‌ها تغییر داده و بهبود ببخشیم. نکته دیگر استفاده از تکنولوژی‌هاي نوين و تکیه بر خلاقیت‌ها این است که دیگر نیازی به زور بازو در کار نیست که مثل دوره‌های گذشته کار را با مؤلفه‌های جنسیتی در برابر خانم‌ها و آقایان قرار دهد. در عرصه تکنولوژی، خانم و آقا بسته به تخصص و هوشمندی‌ای ‌که از خود به خرج دهند می‌توانند کسب‌وکاری را ایجاد و اداره کنند. به‌همین‌دلیل با تکیه بر تکنولوژی می‌توانیم در کوتاه‌مدت از یک‌سو نابرابری جنسیتی در فضای کسب‌وکار را تعدیل کنیم و از سوی دیگر در سریع‌ترین زمان ممکن برای دختران و زنان جوانمان برنامه‌هایی را به اجرا درآوریم.

+ 0
- 0




Scroll to Top